Акција!

Acer Palmatum Katsura 2L

650 ден 550 ден

Acer Palmatum Katsura – Поради прекрасната боја на лисјата, овој вид на јавор стана толку популарен има виолетова црвена боја на лисјата во текот на вегетативната сезона,  ја менуваат бојата од зелена до жолта и црвена.

  • Може да се сади во било кое годишно време
  • Моментална висина: 80/90cm
  • Полевање:Доколку го садите во пролет или лето полевањето треба да биде редовно да не се дозволи да се исуши почвата.
  • Достигнува висина: 2m

На пролет листовите се со светло портокалова боја,но брзо се менуваат во портокалово-жолта со розеви рабови.

Пред завршување на пролетта бојата ја менува во богато темно зелена,на есен ја добива повторно истата светло портокалова нијанса пред листопад.

Количина:

Рецензии

Сеуште нема коментари.

Be the first to review “Acer Palmatum Katsura 2L”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *