Акција!

Thuja Aurea Nana 70cm

550 ден

Thuja Orientalis Aurea Nana – Мала туја со бавен раст, која достигнува висина од 1 m , а ширина 0,5-0,8 m.

  • Има топчест облик со гранки усмерени вертикално нагоре кои имаат златно-жолта боја.
  • Во зима добива темно-бронзени нијанси.
  • Сака сончеви експозиции. Се препорачува засадување на места на кои  е достапна сончевата енергија постојано.
  • Има плиток корен поради кој исто така е одлична и за во саксиска употреба особено корисно за летни тераси итн.
  • Многу убаво изгледа во мали камени градини, камењари и алпинетуми. Може да се одгледува во саксии и жардињери.
  • Да се заштити во зимо за да се спречи целосно  замрзнување на садникот.
  • Залевање:Почесто и умерено залевање со вода како и останатите видови садници (колку што е потребно за да не се исуши почвата ,но и да нема премногу влага).
  • Пресадување: Да се употреби ѓубриво со повеќе минерали.
  • Моментална висина: 70cm
  • Достигнува висина до 1m
Количина:

Рецензии

Сеуште нема коментари.

Бидете први кои ќе разгледате “Thuja Aurea Nana 70cm”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *