Tur Combi- Микро елементи

250 ден

Во исхраната на растенијата многу значајна улога играат т.н микроелементи. Микроелементи кои се најзначајни за земјоделско производство се – Железо , Цинк, Бакар, Бор,Хлор.

Производот Тур Комби ги содржи токму тие микроелементи во идеален сооднос за потребите на правилен развој на културите.

Недостаток на овие микроелементи во растенијата се нарекува хлороза. Почетната манифестација е во овлик на пожолтување на листовите на делови а подоцна на цели растенија. Причина за жолтеење е пореметено производство на хлорофил па затоа и нормалната зелена боја одсуствува! Ова е речиси деродвна појава кај сите земјоделски култури и украсни растенија и мораме да применуваме редовни третмани за прихрана секоја година! Секако е подобро да вршиме превентивни третмани за да не ни се појави хлороза, а со куративни третмани (по појава) резултатите се многу добри и брзи, меѓутоа растенијата поминуваат низ период на стрес!

Производот Тур Комби е во кристална формулација и во вода се раствара 100 % , Поради тоа може без никакви потешкотии да се користи во фолијарни апликации ( со сите видови прскалки) и со почвени апликации ( со капка по капка).

За украсни растениа – 100 г во 100 л вода

 

Количина:

Рецензии

Сеуште нема коментари.

Бидете први кои ќе разгледате “Tur Combi- Микро елементи”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *