Акција!

Thuja Smaragd 60/70cm – 3L

450 ден

Thuja occidentalis Smaragd – Зимзелено дрво со компактна тесно-пирамидална крошна и темно зелена боја на иглиците.Популарна Thuja број 1 во уредувањето на дворови и паркови и е составен дел од речиси секој план за хортикултурно уредување.

 • Достигнува висина од 4-6 m и ширина 1-1,8 m.
 • Годишно прираснува околу 15-20 cm.
 • Отпорен на суша
 • Кроењето се препорачува да се изврши напролет, пред да започне новиот раст.
 • Смарагдно зелената боја која ја задржува преку целата година
 • Тесно-пирамидалниот хабитус со правилен распоред на гранчињата и минимална потреба од нега и одржување
 • Толерантна е на јака сенка и студенило, полусенка, а доста добро поднесува сончеви позиции.
 • Има умерена потреба од вода,бара средно влажно земјиште, добро дренирано и исушено, кисело до неутрално.
 • Најоптимално растојание на садење е 70 cm.
 • Доколку се сади во жива ограда, растојанието на садење помеѓу две садници треба да варира од 70 cm до 120 cm (1,2 метри)
 • Наменета за садење во жардиниери – саксии за хортикултурно уредување на балкони, тераси, локали, деловни објекти итн.
 • Поднесува корективно кроење
 • ВАЖНО! – Почвата се прихранува рано напролет за да може да се постигне брз раст и напредок и сјајна и интензивна боја
Количина:

Рецензии

Сеуште нема коментари.

Бидете први кои ќе разгледате “Thuja Smaragd 60/70cm – 3L”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *