Течно минерално ѓубриво за цитруси

240 ден

Alkafert NPK 6-3-6 +ME

Tечно минерално грубриво за полевање наменет за цитрусни видови одгелдувани во саксии или во урбани градини. Може да се применува во собни, салонски, балконски и во надворешни услови. Ова ѓубриво е идеално за сите видови цитруси кои сењ одгледуваат во саксии или како украсни растенија бидејќи покрај трите главни микрохраниливи елементи(Fe i Mg ) Alkafert NPK 6-3-6 + ME лесно се усвојува од сртана на растението, со што влијае на правилен раст и развиток на растенијата, добар вегетативен пораст и спречување на појава на хлороза, формирање на повеќе цветни папки и добро плодoносење.

 

 

Количина:

Рецензии

Сеуште нема коментари.

Бидете први кои ќе разгледате “Течно минерално ѓубриво за цитруси”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *