Акција!

Photinia Red Robin 50-70cm – 3ком. за 999ден (Црвена Фотинија)

2,000 ден 999 ден

 • Карактеристична по црвената боја на младите листови и убавите форми на огради кои најчесто можат да се создадат од ова растение.
 • Успева на повеќето почви,дури и глинести подлоги
 • Може да се садат во текот на целата година, ако почвата не е замрзната.
 • Најдобро време да се засади е од средината на Март до Мај и средината на Септември до Октомври.
 • Одлично поднесува кроење и може да се крои два до трипати годишно.
 • Моментална висина: 50-70cm
 • Годишен прираст: 30-40cm
 • За жива ограда растојанието од една до друга садница треба да е од 60-75 cm. Живата ограда од фотинија е трајна, постојана преку целата година, издржлива и не бара посебна нега
 • Може да порасне од 3-5 метри во висина и 3-4 метри во ширина.
 • Потребно е редовно залевање и прихранување, за да имаат добар прираст, со крупни и црвени листови.
 • Бара сонце и полусенка. (Чувствително е на многу ниска температура)
 • Совет: Еден ден пред пресадувањето, садниците треба добро да се залеат со вода.
 • Во оваа понуда добивате 3 фотинии во висина од 70cm
Количина:

Рецензии

Сеуште нема коментари.

Be the first to review “Photinia Red Robin 50-70cm – 3ком. за 999ден (Црвена Фотинија)”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *