Акција!

Acer palmatum Deshojo – 2L

550 ден

Acer palmatum Deshojo – Атрактивен црвен јавор карактеристичен по неговиот црвен лист во пролет.Живописна грмушка во форма на дрво

  • Поднесува засадување и во камени легла.Препорачан е за садење на балкони,градини итн.
  • Во тек на растење достигнува и до 3m височина
  • Расте: 10-20cm годишно
  • Може да се одгледува во саканата форма и големина,подлежно е на скратување и оформување
  • Не поднесува многу ниски температури
  • Засадување:Препорачуваме почва богата со хумус,добро исцедена.Да не биде премногу влажна може да дојде до скапување на коренот.

Доколку ја засадувате во сува и глинеста почва потребно е да додадете песок и вода за да се обезбеди добра дренажа 

  • Цветен период: Мај-Јуни
  • Лесен за огледување не бара посебна грижа

 

Количина:

Рецензии

Сеуште нема коментари.

Бидете први кои ќе разгледате “Acer palmatum Deshojo – 2L”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.