Јука

600 ден1,500 ден

Јука (Yucca)  кај нас позната како Дрво на животот

Овае е една од најпопуларни собни билки уште од прошлиот век.

Лесна за одржување и спаѓа во спорорастечко растение!Обично расте до 2м.

Идеална е за почетници, е мнгу толерантна на валажност на земјата, отпорна на штеточини.Сака осветелно место без директно сонце!  Она спаѓа во пустиско растение и толерантна на суша и понекогаш и да забоправите да ја полеете нема да шкоди.

 

Имаме две големини

  1. 120 см- 1500 ден ( со две стебла )
  2. 50 см – 600 ден ( со едно стебло)

Дополнителни информации

Големина

Голема, Maла

Рецензии

Сеуште нема коментари.

Бидете први кои ќе разгледате “Јука”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *