Cребрена елка Picea Glauca “Blue Diamond”

1,600 ден

  • Густа зимзелена садница со микс на  светло сина и зелена боја
  • Достигнува висина од 8-10m.
  • Остри иглички, крути и шилести, долги 2-3cm
  • Растат во форма на конуси, со густа крошна со правилна форма
  • Кората е сиво-кафена, младите гранчиња се светло-кафени
  • Тип на почва: потхранета, по можност не премногу кисела, погодни за сува почва
  • Отпорен на екстремно ниски температури и мраз, умерена отпорност на ветер, отпорност на урбана клима и загадување на воздухот
  • Моментална висна – 100 см
Количина:

Рецензии

Сеуште нема коментари.

Бидете први кои ќе разгледате “Cребрена елка Picea Glauca “Blue Diamond””

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *