Акција!

6 ком. Buxus Faulkner Шимшир p9 – 20cm

1,500 ден 750 ден

Исклучително декоративно Buxus Faulkner или добро познато како Шимшир дрво.Шимширот најчесто се користи како жива ограда, топијар (украсно поткастрување) и за формирање на лавиринти во формални градини.

 • Моментална висина: 20cm
 • Добро поднесува суша и ниски температури
 • Подеднакво добро се развива на позиции на сонце и полусенка.
 • Препорачуваме редовно залевање исклучително кај младите садници
 • Прихранување е потребно еднаш до двапати во текот на годината
 • Успева на повеќето почви,дури и глинести подлоги,но најдобро би било да се сади на добро дренирана почва
 • Исто така е добро познато по неговата издржливост
 • Спор раст.. – Одлично поднесува кроење/оформување
 • Наменето е за употреба поединечно или во група – како жива ограда (ниска жива ограда)
 • Карактеристично е по малите  жолто-зелени листови
 • Може да се одгледува и во жардињери на балкони.
 • Достигнува висина до 1 метар. Меѓутоа може да достигне и поголема висина
 • Цветен период:Февруари-Мај

Преголема влажност на почвата може да предизвика оштетување. Да се избегнува садење на места каде што почвата е постојано влажна!

Количина:

Коментари

Сеуште нема коментари.

Be the first to review “6 ком. Buxus Faulkner Шимшир p9 – 20cm”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *