Маслинка -Olea europea 35l 170/180 cm

5,000 ден

Маслинка 35L саксија; 170- 180cm,

Маслинката не мрзне! Може да се сади надвор!

  • Маслинката е симбол на мирот и плодноста
  • Европската маслинка е градинарска билка, чии плодови се користат во исхраната. Познато е дека на Медитеранот се наоѓаат огромни садници од оваа билка, од чии плодови традиционално се добива масло.
  • Маслинката е оранжериски тип на билка, која со своето автетично стебло и сребрени листови дава медитерански стил во секој двор. Младите билки се негуваат така што зимно време садницата се внесува внатре, а преку лето надвор. Старите маслинки можат да се садат надвор и да се заштитат кога има многу ниски температури.

Храна – треба да биде редовна и избалансирана, со ова се постигнува богата листна маса. Може да се користи NPK 20:20:20 во април, мај и јули. Исто така, би било добро да се третира превентивно со фунгецид во април, мај, јули и септември.

Количина:

Рецензии

Сеуште нема коментари.

Бидете први кои ќе разгледате “Маслинка -Olea europea 35l 170/180 cm”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *