Акција!

Juniperus chinensis “Stricta” 30cm – 3 за 700ден.!

700 ден

Во ова понуда добивате 3 садници за 700ден.!

  • Вертикална, густа форма со сино-зелени четинари кои ја задржуваат бојата во текот на целата година
  • Садници кои сакаат многу сонце
  • Толерантни дури и за глинените почви
  • Добрата дренажа е неопходна бидејќи не толерира заситени и влажни почви
  • Малку киселите почви се најпогодни за нив, но ќе бидат толерантни и на неутрални и на основни
  • Висината што ја достигнува е 3,7-6,1m, а ширината 0,9-1,2m
  • Многу е благодарен за одгледување, па затоа се засадува се почесто како жива ограда
  • Неговата висина може да се контролира со кастрење
  • Декоративна кога се сади поединечно или во парови како висок масив пред пониските растенија со контрастни бои
Количина:

Рецензии

Сеуште нема коментари.

Be the first to review “Juniperus chinensis “Stricta” 30cm – 3 за 700ден.!”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *