Акција!

Betula Pendula – Бела бреза 1-1,2m

650 ден

 • Просечна висина на растење:  6-7 m
 • Позиција:  Сонце / Полусенка
 • Вид:  Листопаден вид   (повеќегодишен)
 • Начин на одгледување:  Mоже да се одгледува директно во почва
 • Употреба: за поединечно садење или садење во групи, како и за комбинација со други видови, особено четинарски видови
 • Изглед: Во првите 2-3 години, кората има сиво-кафеава боја, додека подоцна станува многу видливо варовито-бела боја и се лупи во хоризонтални ленти. Има мали по форма, силно зелени листови.
 • Исклучително брзорастечки вид
 • Периодот на цветање е од април до мај
 • Брезите често растат рамномерно на лесни, добро исцедени кисели почви
 • Многу издржливо дрво кое лесно се прилагодува на сите типови на почва и екстремни услови
 • Декоративно дрво со убав изглед во текот на целата година и често се користи во хортикултурното уредување на паркови. Во зима е декоративна заради белата кора, во пролет, пред листањето, кога се развиени висечките машки цветови. Во текот на вегетацијата е декоративна заради прекрасниот облик на листовите и пријатниот изглед на целото стебло.
 • Отпорна е на распаѓање поради смолното масло што го содржи

Нема залиха

Рецензии

Сеуште нема коментари.

Бидете први кои ќе разгледате “Betula Pendula – Бела бреза 1-1,2m”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *