Акција!

Сет Photinia Red Robin 40-50cm – 6 за 900ден (Црвена Фотинија 40цм)

900 ден

 • Во овој сет добивате 6 парчиња Photinia Red Robin 
 • Моментална висина 40-50cm
 • Годишен прираст: 30-40cm
 • Карактеристична по црвената боја на младите листови и убавите форми на огради кои најчесто можат да се создадат од ова растение.
 • Успева на повеќето почви,дури и глинести подлоги
 • Може да се садат во текот на целата година, ако почвата не е замрзната.
 • Најдобро време да се засади е од средината на Март до Април и средината на Септември до Октомври.
 • Одлично поднесува кроење и може да се крои два до трипати годишно.
 • За жива ограда растојанието од една до друга садница треба да е од 60-75 cm. Живата ограда од фотинија е трајна, постојана преку целата година, издржлива и не бара посебна нега
 • Може да порасне од 3-5 метри во висина и 3-4 метри во ширина.
 • Потребно е редовно залевање и прихранување, за да имаат добар прираст, со крупни и црвени листови.
 • Бара сонце и полусенка.(Додека садникот е млад може да биде чувствителен на ниска температура)
 • Совет: Еден ден пред пресадувањето, садниците треба добро да се залеат со вода.

Нема залиха

Рецензии

Сеуште нема коментари.

Be the first to review “Сет Photinia Red Robin 40-50cm – 6 за 900ден (Црвена Фотинија 40цм)”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *